Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Porubské školy vaří zdravěji a vycházejí vstříc dětem s dietami

  7:00
Komerční sdělení Když hovězí polévka, tak z hovězího masa, a když bramborová kaše, tak jedině z brambor. Tak by se dala shrnout základní idea, podle které porubské školy a školky vaří.

Školy a školky vaří co nejvíce z čerstvých potravin a dětem obědy chutnají. | foto: Prokop Jirsák

„Chtěli jsme, aby děti dostávaly moderní a zdravou stravu. Z tohoto důvodu se snažíme zajistit, aby kuchařky vařily co nejvíce z čerstvých potravin a především nevyužívaly nejrůznější sypké směsi. S těmi se děti v  jídelnách už nesetkají. Jsem rád, že se nám to podařilo a děti ve školách a školkách dostávají zdravější, kvalitnější a chutnější jídlo než v minulosti,“ uvedl místostarosta Jan Dekický. 

Používání čerstvých potravin je ale jen jednou z věcí, tou další je, že porubské kuchyně ve školách a školkách jsou připraveny vyjít vstříc i rodičům, jejichž děti mají nejrůznější dietní omezení. „Už v minulých letech mnoho školských zařízení vařilo bezlepkovou či jinou dietní stravu. Vždy ale záleželo na ochotě ředitelek a především kuchařek, zda taková jídla budou dělat. Vzhledem k tomu, že dětí, které mají nejrůznější omezení, neustále přibývá, chtěli jsme, aby i další školy byly schopny vyjít rodičům vstříc. A to se nám podařilo,“ poznamenal Jan Dekický.

Děti s celiakií si v porubských školách mohou pochutnat i na špagetách.

Pro děti s alergií na potraviny vaří ve školách i školkách speciální jídla. | foto: Martin Otipka

Kuchařky ze všech školských zařízení proto prošly školením, které pro ně městský obvod připravil ve spolupráci se Střední školou gastronomie, turismu a lázeňství AHOL. „První kurz se uskutečnil na jaře a byl určen pro kuchařky ze školek a zúčastnilo se ho dvacet lidí. V létě jsme pak proškolili kuchařky ze základních škol. Další kurz připravujeme v průběhu podzimu,“ řekl místostarosta. O kurzy byl obrovský zájem. „Musím ocenit, že k tomu školy a školky přistoupily tak aktivně. Jídelny vaří už teď velmi dobře. Na rozdíl od jiných měst nemáme problém s tím, že by velká část rodičů neměla o školní stravování svých dětí zájem. Proškolením personálu ale chceme kvalitu posunout ještě na vyšší stupeň, aby děti jedly jídla z čerstvých a kvalitních surovin, což je trend, který se v současné době celosvětově prosazuje. Slibujeme si od toho i to, že do jídelen přilákáme i ty děti, které zatím stravování ve školách nevyužívají,“ dodal Jan Dekický.

Kuchařky všech porubských školních i předškolních zařízení prošly kurzy, kde se...

Kuchařky v porubských školních jídelnách připravují několik dietních jídel denně. | foto: Prokop Jirsák

Informace, které získaly na kurzech, se školní zařízení postupně snaží zavádět do praxe. Z čerstvých surovin se vaří v maximální možné míře ve všech školách a školkách, prosazuje se i rozšíření možností dietní stravy. Například v mateřské škole na ulici Jana Šoupala připravují několik různých dietních jídel denně. „Máme devět dětí s dietními omezeními. Je mezi nimi jeden celiak, další mají alergii na mléko, ryby, ořechy nebo čočku. Denně tak vaříme až čtyři druhy dietních jídel,“ řekla vedoucí školní jídelny Marcela Zahradníková.

A jak takové vaření vypadá? „V kuchyni máme velkou tabuli, kde jsou vypsaná jména dětí s dietami. Kuchařky si každý den zjistí, kdo z nich je ve školce a podle speciálních receptů jim připraví jídlo. Všechno to skloubit je složité, ale chceme rodičům vycházet vstříc,“ dodala Marcela Zahradníková.

Autor:
  • tisknout
  • sdílet
  • máte tip?

Hlavní zprávy

Z radnic a obcí

Články z kraje

Moravskoslezský kraj



Magazíny TOPkontakt

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.